Το φωτογραφικό οδοιπορικό Common Routes ΙV: Albania στην ΑΣΚΤ

Written by on 7 Νοεμβρίου, 2019

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, η ομάδα Common Routes παρουσιάζει  το τέταρτο φωτογραφικό της οδοιπορικό στα Βαλκάνια στο πλαίσιο του project “Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές”, Common Routes ΙV: Albania στη Σχολή Καλών Τεχνών 
Μετά τις αποστολές σε Τουρκία, Σερβία – Βοσνία Ερζεγοβίνη και Ρουμανία, οι φωτογράφοι Γιώργος Ασημακόπουλος, Χαρά Έρτσου, Τάσος Κουτσιαύτης, Δημοσθένης Μαραγκός, Μιχάλης Νικολαίδης, Γιώργος Τσακανίκας και Τόλης Χατζηγνατίου ταξίδεψαν το Νοέμβριο του 2018 στη Αλβανία καλύπτοντας φωτογραφικά 1.300 περίπου οδικά χιλιόμετρα. Κύριοι σταθμοί του φωτογραφικού τους οδοιπορικού στην Αλβανία ήταν οι πόλεις Τίρανα, Σκόδρα, Φουσέ-Αρέζ, χωριά της βόρειας Αλβανίας (όπως Qerret, Puke κλπ) Κούκες, Επισκοπή, Λίμνη Οχρίδας, Κορυτσά, Μπόγκραντεζ και Μπεράτ.
Το φωτογραφικό οδοιπορικό “Common Routes/ Balkan Project” έχει σαν στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, κοινά συναισθήματα, κοινά ιδανικά με επίκεντρο τον ίδιο τον Άνθρωπο και με φόντο το πολυδιάστατο μωσαϊκό πολιτισμού των Βαλκανίων. Παράγοντες όπως το περιβάλλον, η κουλτούρα, η ιστορία κάθε λαού επηρεάζει την συμπεριφορά μας συνθέτοντας έτσι ένα πάζλ διαφορετικότητας αλλά και γνώσης για τον ταξιδιώτη που επισκέπτεται διαφορετικούς τόπους.

Λίγα λόγια για την ομάδα
Η ομάδα Common Routes ξεκίνησε τη δράση της το 2014 με το Common Routes/ Balkan Project. Η αγάπη για το ταξίδι, η αποτύπωση του μέσα από την προσωπική οπτική και αισθητική του κάθε φωτογράφου αλλά και η βαθύτερη ανάγκη για έκφραση μέσα από μια ερμηνεία του οδοιπορικού αποτελούν το συνδετικό κρίκο και την κοινή φιλοσοφία της ομάδας. Το πρώτο φωτογραφικό οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 με αφετηρία την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας, την Κωνσταντινούπολη, το Παμούκαλε και τέλος την Σμύρνη. Το δεύτερο αφορούσε στην Βοζνία/ Ερζεγοβίνη – Σερβία, το τρίτο στη Ρουμανία και το τέταρτο στην Αλβανία. Το πέμπτο θα πραγματοποιηθεί στο Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου 2019. Έπειτα από κάθε οδοιπορικό πραγματοποιείται και η αντίστοιχη έκθεση φωτογραφικού υλικού στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σε άλλους χώρους της πόλης όπως το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η ομάδα Common Routes αποτελείται από τους φωτογράφους:
Γιώργος Ασημακόπουλος
Χαρά Έρτσου
Τάσος Κουτσιαύτης
Δημοσθένης Μαραγκός
Μιχάλης Νικολαίδης
Γιώργος Τσακανίκας
Τόλης Χατζηγνατίου

info
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256
Εγκαίνια: 23 Νοεμβρίου 2019, στις 19.00
Διάρκεια: 23 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου
Ωράριο λειτουργίας: 10.00 – 20.00 (Ανοιχτά όλες τις μέρες)
Facebook Εvent
Είσοδος ελεύθερη


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

Background