Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ: H facebook σελίδα που κολλήσαμε

Written by on 18 Νοεμβρίου, 2019

H σελίδα Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ εμφανίστηκε ξαφνικά στο Facebook και μας έβαλε παλι στα θρανία για να μας διδάξει με απύθμενο κούλνες οτιδήποτε σχετίζεται με τον κόσμο της γεωγραφίας.

Εκεί θα βρεις κουλά facts, αστείες πληροφορίες, στατιστικά στοιχεία, πράγματα που δεν γνώριζαμε για τον πλανήτη, πράγματα που γνωρίζαμε αλλά δεν δίναμε σημασία, σπάνια φαινόμενα που τα ονομάζει με τον δικό της τρόπο(π.χ το “φαινόμενο θαλασσουντόκου”), τηλεγραφήματα-σφηνάκια. Οι φωτογραφίες είναι περικυκλωμένες από έξυπνα γραφικά και κείμενα με σπαρταριστό χιούμορ και αμεσότητητα και όλα αυτά μαζί σε κάνουν να περιμένεις πώς και πώς το επόμενο μάθημα.
Δεν είναι μόνο το κομμάτι της ενημέρωσης που σε προκαλεί να μοιράζεις τα likes σαν να μην υπάρχει αύριο. Είναι κυρίως το γεγονός ότι οι βόλτες σ’ αυτή την ιντερνετική υδρόγειο λειτουργούν και ως μια αγχολυτική συνήθεια. Εκτελεί και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΡΕ, ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ.
Και φυσικά, η(σύμφωνα με φήμες) αρχηγός που διαχειρίζεται τη σελίδα, δεν αφήνει το λαό απ’ έξω αφού καλεί συχνά στα ποστς τους “γεωγραφίλους” να προτείνουν θέματα, να δώσουν τη δική τους εκδοχή για θέματα που ανεβαίνουν. Και κάπως δημιουργείται ένα πολύ πιο ζωντανό, καθόλου βαρετό και σύγχρονο πλανητικό wiki.Πάρε αεροπλάνα, βαπόρια κι έλα για περισσότερη Γεωγραφία εδώ.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

Background