Ο Ραφτάκος των λέξεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Written by on 31 Οκτωβρίου, 2019

Η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ετοιμάζεται να ζωντανέψει την μαγική ιστορία: «Ο ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή αλλά χρησιμοποιεί το μυστικό του, που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο αυτός… τις λέξεις! Τα χρόνια όμως περνάνε, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά. Κάποτε στην πόλη όμως πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν… όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον μοναδικό τους ράφτη!

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

info

“Ο ραφτάκος των λέξεων”

του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή-Στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας
Καλλιτεχνική επιμέλεια-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Πρωτότυπη μουσική-μουσική διδασκαλία: Νίκος Πλατύραχος
Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας
Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
Κίνηση: Άννα ΑνουσάκηΣχεδιασμός-Διδασκαλία διαδραστικών: Φλώρα Σπύρου
Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Γιούλη Καρναχορίτη

* Οι παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών.
* Κάθε Κυριακή , στις 12 το μεσημέρι
* Διάρκεια: 70′
* Προπώληση εισιτηρίων:
– στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 14:00, καθώς και μία ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της κάθε παράστασης.
– στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00).
– στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα (ώρες καταστημάτων).
– Μέσω τηλεφώνου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας : στο τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος 2103418579 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11.00-14.00) και στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00
– Μέσω διαδικτύου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στις διευθύνσεις: www.mcf.gr |   www.ticketservices.gr | tickets.public.gr


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

Background